Chambres d'Hôtes Nederlandse eigenaren

Over de Nederlandse eigenaren van Bon Chez Nous.

Wij zijn Von en Theo Conijn.

In 2006 verkocht Theo zijn bedrijf “Conijn Muziek“ in Eindhoven, na ruim 25 jaar was het bedrijf hem te groot geworden en was hij aan iets anders toe. Von was op dat moment assistente van een bedrijfsarts bij een groot Arbo bedrijf.

Met de camper vertrokken wij naar Spanje om er na een paar maanden achter te komen dat “niets doen” nooit de vervulling zou kunnen zijn van ons toekomstige leven. Beiden vinden wij het heerlijk om mensen te verwennen, het naar hun zin te maken en lekker te koken. Zo begonnen wij ons nieuwe leven bij camping La Gagere in de Morvan. Theo kookte daar voor het restaurant en Von wierp zich op als gastvrouw.

Het jaar daarop kwamen wij in contact met de eigenaren van een nieuw op te zetten camping in het zuiden van Frankrijk, Castillon de Provence. Wat troffen de nieuwe eigenaren daar een puinhoop aan. (zie het televisie programma “ Ik vertrek”) Wij zagen deze uitdaging wel zitten en hebben hen beloofd het restaurant en de bar voor hen op te zetten en te gaan runnen. Het was een mooi jaar van heel hard werken en waar we heel veel geleerd hebben.

Inmiddels is Theo zijn “kokspapieren” gaan behalen, zonder deze papieren mag je niet voor gasten in een restaurant koken.

De afgelopen jaren hebben wij samen gekookt op camping Creuse Nature in het mooie, schone, stille groene hart van Frankrijk. Dit hebben we met heel veel plezier gedaan en zijn we verliefd geworden op dit vergeten prachtige deel van Frankrijk. Toch bleef het ondernemersbloed, vooral bij Theo, kriebelen en eind 2011 hebben we dan ook samen besloten in het zuid/westen van de Creuse een Chambres d’hotes/tables d’hotes te gaan beginnen.

Na ruim een jaar van intensief zoeken naar een geschikte locatie vonden wij in St. Amand Jartoudeix ons prachtige uit ongeveer 1900 daterende “maison de caractere” op een perceel van ruim 7.000 m2. Het ligt prachtig op een heuvel naast het prachtige kasteel Beauvais in het mooie heuvelachtige landschap wat zo kenmerkend is voor deze streek.

Na een grondige renovatie ontvangen wij vanaf begin april 2012 onze gasten.

Vragen? Bel ons!

+33 5 55 64 17 69 Vast (F)
+33 6 33 51 05 31 GSM (F)

Niet alleen voor op doorreis, maar ook als je gewoon even een paar dagen tot rust wil komen. Heerlijk eten, gastvrije mensen, en de omgeving is meer dan interessant te noemen.

Marnix Coster